Werkjaar 2017

Weer een erg druk seizoen 2016-2017 wordt tijdens de zomervakantie afgesloten.

Een groep Amerikaanse studenten volgde in Brugge bij European Lettering Institute een mooi gevulde kalligrafie-stage in september. Een hectische toestand, zo vlak voor de start van het nieuwe E.L.I.-academiejaar maar Lieve Cornil en ik raken stilaan geroutineerd in de organisatie van extra activiteiten.
Als persoonlijk project wilde ik dit jaar de toegankelijkheid van de boeken in Brugge verder uitwerken en digitaliseren. Door mijn deelname aan een ander project (waarover later meer) moet ik mijn programma herzien. De E.L.I.-bib zal daardoor even on hold staan tot september 2017.

Mijn zelfstandig Studio-werk startte weer op met mooie opdrachten voor logo- en huisstijlwerk, kalligrafische opdrachten kunnen nu desgewenst ook digitaal omgezet worden.
Immanuel Corbillon nodigde het docententeam van E.L.I. weer uit in zijn atelier voor Buren bij Kunstenaars: enkele nieuwe werkjes kon ik daar tonen.
Na enkele jaren inactiviteit kwam er opnieuw tijd voor kleine zeefdrukprojectjes en zelfs voor een nieuwjaarswens in zeefdruk op 200 exemplaren.

Er werd bij de verschillende vaste groepen erg hard gewerkt rond “Het verhaal van Monogram”. Een eerste preview was enkel voor de deelnemers intern bestemd. Opendeur 2018 bij E.L.I. te Brugge zal alles in volle glorie te bewonderen zijn, net als de resultaten van de Letterreeksen en Dubbelzondagen.
Mijn workshops “Van skinny tot Diva” en “In de palm van mijn hand” werden voorgesteld aan andere groepen en ook nu weer enthousiast onthaald. Ondanks de vele voorbereidingen probeer ik toch steeds weer nieuwe impulsen te geven om letters en creatief werken vanuit een onverwachte hoek te bekijken.

De Japanse Week te Hoboken zette ik in het teken van “Ik wens je…een boekje”: wensen die je uit de lucht kan plukken. Het is telkens een erg intense workshop maar de deelnemers rijden met een afgewerkt resultaat huiswaarts.

Op uitnodiging van “The Contemporary Museum of Calligraphy” in Moscow neem ik deel aan “The 6th International Exhibition of Calligraphy” in september 2017.
Meer hierover in een volgende overzicht.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search